New Energy Art

Multidimensional Energy Impressions

logo Knipsellll banner

plAyRt

Do you want to buy an plAyRTwork? That is possible. Please contact me here.

 

You can get your personal plAyRTwork! I create an artwork for you, your child, loved one, family, friend or co-worker.

It's always surprising, playful and in my Splash Splash plAyRt style!

the ultimate

drawing outside the lines

Splash

Splash

I never promised you a rose garden

Het was nooit de vraag of de rozentuin bestaat. Het was alleen de vraag waarom de bloemen zwart waren. Waar iedereen zich afvroeg of ze het redden zou, stond dat allang vast. Ze had het in de sterren gezien. Er was haar geen leven beloofd met sporen van doornen bloed.  De grond zou alleen onvruchtbaar lijken. Het zou zijn alsof er niets leek te groeien. Het water deed geen zaden ontkiemen. De zon voedde niet. Die zou uit haar ogen zijn vertrokken. Haar ogen zouden enkel de echo van een lege put weerspiegelen. Het zou lijken alsof ze er niet wilde zijn, opging in de voegen van de muur.  

 

Ze zat haar tijd uit. Ze wist dat de tijd verder moest tikken, dat als men eenmaal zou geloven dat ze de magische bron van kracht in zich had, ze hem zouden kunnen zien. Nu zag men nog een vogeltje zonder dons. Nu was er nog een verhaal te beleven. De jonge blaadjes moesten een paar seizoenen uitkomen en weer vergaan. Rotten tussen de herfstbladeren en opgenomen worden in de grond. De bomen riepen haar. Eens zal ik een boom zijn, wist ze. Voor nu zijn het enkel mijn vrienden. Er komt een tijd, niet ver van nu, en dan zal ik tussen hun staan. Dan regen ik eikels, voed ik de eekhoorns.

 

I never promised you a rosegarden. Nee, maar ik jullie wel, dacht ze. Ik ben er al. Er heeft vuur gebrand, wanneer men hem betreed lopen zij op as. De enige kleur is die van bloed wanneer je je aan de zwarte stelen prikt. Er waren dode zielen rond die flarden schreeuwen.

 

Geloof niet in de hopeloosheid die uit mijn aderen stroomt, dacht ze. Geloof niet dat dit mijn lot is, dat ik verdwijn in de statistieken.  Mij wacht een ander leven. Ik hoor het roepen zoals de bomen mij roepen, zoals de sterren mij laten zien. De wind verteld het me wanneer die om me heen suist.

Men durfde niet meer te hopen op verlossing, geloofde sterker in het drama van horror, dan in de kracht van een feniks. Zij niet. Zij zag het al in de sterren. Wanneer het bloed uit haar gezicht was verdwenen, haar pols slapjes tikte, fluisterde ze:  "Ik ben de tijd, het seizoen. Wacht nog even voordat je mijn graf besteld. Wanneer je dan zwarte tranen huilt en je ziel rouwt om mijn verhaal, verpulver dan de zwarte rozen en kijk omhoog. Zie dan de maan die schijnt. Zo zal ik ook zijn"

 

Zij wist dat  de rozentuin niet zou bestaan als het de deuren voor haar zou sluiten. Er waren spinnenwebben die het zicht bedolven. Ze wist dat zij verder kon kijken dan het rag dat van binnenuit leek te komen. Ze hoorde de bomen, de tijd liet haar zien wat er komen ging. Wanneer ze waar moest zijn om wat ze in de sterren las, te ervaren. Wanneer mensen spraken hoorde zij hun ziel zingen. De rest was het verhaal wat we speelden. Die van in een dode rozentuin leven, terwijl ze danste op de graven. Omdat zij het voedsel waren voor de rode rozen die nu bloeien. Omdat elke geboortegrond van binnenzit. Wanneer je een appelboom plant wordt alles groen. Maar dan moet je wel dood durven zijn, verder kijken dan zwarte rozen. Overgeven aan de horror van niets zijn, dan pas kan je alles zijn in al zijn glorie.

Copyright New Energy Art 2010. New Energy Art is the company of Marieke Verhoeckx. It's registrated at the chamber of commerce

BTW nr:  NL149029299B01                    ING: 8119352                   KVK nr: 17235486                           Webdesign by Mirri Designs

rosegardennsmall

Work in progress- July 2011